Annons

Semester i Österrike- för friluftsälskare!

Österrike är ett av de mest populära resmålen i Europa och världen över känt för sina många mångsidiga semesterregioner. Landets popularitet bygger inte enbart på de vackra Alperna som täcker en stor del av republiken. Här finns även underbara sjöar, charmiga och attraktiva städer som Wien, Salzburg, Innsbruck, Graz och Klagenfurt, samt en stor mängd av kulturarv och landets egna seder att upptäcka. Infrastrukturen är väl utbyggd och här kan ni tillbringa semestern i ett centralt läge i hjärtat av Europa!

Den första turistvågen i Österrike började på 1800:talet men var då begränsad till ett fåtal platser. Särskilt Wien var ett permanent resmål för aristokratin. Bad- Ischl i Oberösterreich (delstat som översatt betyder ”Övre Österrike”) blev känd som en kurort och sommarresidens till kejsaren Franz Joseph I. Bad Gastein i delstaten Salzburg var borgarklassens favoritresmål under denna tid.


Den turistiska exploateringen av Alperna började i mitten av 1800:talet. En positiv faktor som bidrog till detta var utbyggnaden av den tekniska infrastrukturen, vägnätet samt järnvägen. Skidturismen kom igång i början på 1900:talet då de första skidliftarna installerades. De första skidkurserna erbjöds i Arlberg. Dock hade Tyrolen flest besökare under denna period.

Idag har Österrikes turism expanderat till alla dess nio förbundsläder, de viktigaste regionerna är dock Tyrolen, Salzburg, Kärnten, Steiermark och Wien.